Блог

Взаимоотношения и комуникация ››

Кинетична невербална комуникация-жестове

Марина Стойчовска
0 коментара

Думата „кинетичен“ се свързва с идеята за движение и що се отнася до невербалната комуникация, тя определя участието на ръцете, тялото, движението на лицето. По-долу ще прочетете за жестовете, движението на главата, позицията на тялото, контакта с очите и мимиките.

Психотерапия ››

Хипотерапия

Admin
0 коментара

„Ако искате болният да оздравее, положете го върху кон и той много бързо ще се съвземе. „ Хипократ

Психология на личността ››

Да поглезим детето в нас

Марина Стойчовска
0 коментара

Макар да сме вече възрастни, зрели и сериозни, в нас все още живее едно невинно и очарователно дете. Именно благодарение на детето в нас успяваме да се радваме на дребните неща в живота и да се наслаждаваме на ежедневните моменти. Заради детето в нас се впускаме в приключения и сме спонтанни. То ни дава много, балансира сериозността на възрастния в нас и разнообразява живота ни. Скоро беше 1ви юни и това напомня, че е време да му обърнем внимание. Време е ние самите да бъдем родители на детето в себе си и да го поглезим и да му се порадваме. По-долу ще предложим десет начина как да стане това:

Психология на личността ››

Десет разлики между нормалното притеснение и тревожността

Марина Стойчовска
0 коментара

Често използваме термините „тревожа се“ и „притеснявам се“ като синоними. Те обаче носят своето различно значение и различни последствия за здравето и качеството ни на живот.

Психотерапия ››

Логотерапията-смисълa на човешкото съществуване в психотерапията

Admin
0 коментара

„Онзи, който има защо да живее, може да понесе почти всяко как.” Ницше Виктор Франкъл е австрийски психиатър, философ и психолог, основател на школата по логотерапия, считана за третата виенска школа по психотерапия. Франкъл оцелява по чудо Аушвиц и написва една от най-влиятелните книги на нашето време “Човекът в търсене на смисъл”. Книга, която показва, че животът „съдържа потенциален смисъл при всички условия, дори най-непоносимите.”