Блог

Взаимоотношения и комуникация ››

Кинетична невербална комуникация-движение на главата и позиция на тялото

Марина Стойчовска
0 коментара

Кимането с глава е универсален знак за поздрав в част от културите. То се явява съкратен поклон. Също така е универсално движението на главата назад и напред за сигнализиране за отрицание. В България този тип поклащане на главата, обаче означава потвърждение.

Взаимоотношения и комуникация ››

Кинетична невербална комуникация-жестове

Марина Стойчовска
0 коментара

Думата „кинетичен“ се свързва с идеята за движение и що се отнася до невербалната комуникация, тя определя участието на ръцете, тялото, движението на лицето. По-долу ще прочетете за жестовете, движението на главата, позицията на тялото, контакта с очите и мимиките.

Психотерапия ››

Хипотерапия

Admin
0 коментара

„Ако искате болният да оздравее, положете го върху кон и той много бързо ще се съвземе. „ Хипократ

Психология на личността ››

Да поглезим детето в нас

Марина Стойчовска
0 коментара

Макар да сме вече възрастни, зрели и сериозни, в нас все още живее едно невинно и очарователно дете. Именно благодарение на детето в нас успяваме да се радваме на дребните неща в живота и да се наслаждаваме на ежедневните моменти. Заради детето в нас се впускаме в приключения и сме спонтанни. То ни дава много, балансира сериозността на възрастния в нас и разнообразява живота ни. Скоро беше 1ви юни и това напомня, че е време да му обърнем внимание. Време е ние самите да бъдем родители на детето в себе си и да го поглезим и да му се порадваме. По-долу ще предложим десет начина как да стане това:

Психология на личността ››

Десет разлики между нормалното притеснение и тревожността

Марина Стойчовска
0 коментара

Често използваме термините „тревожа се“ и „притеснявам се“ като синоними. Те обаче носят своето различно значение и различни последствия за здравето и качеството ни на живот.