Блог

Велики психолози ››

Психологически възгледи на Карл Роджърс-I част

Admin
0 коментара

Карл Ренсъм Роджърс е влиятелен американски психолог и заедно с Ейбрахам Маслоу е основател на хуманистичния подход в психологията, който се появява в средата на XX век в Америка.

Трудово-организационна психология ››

Как психологията може да помогне на лидерите в организациите

Марина Стойчовска
0 коментара

Повечето хора считат, че основна роля на мениджърите е да увеличат печалбите на компаниите. Това обаче може да стане през добро управление на хората, което е реалната задача на лидера.

Велики психолози ››

Десет цитата от книгата на Патрик Кейсмънт "Да се учим от пациента"

Марина Стойчовска
0 коментара

Никой не може да опознае собственото си несъзнавано без помощта на друг човек. Опитния терапевт или аналитик трябва да полага усилия да запази адекватно състояние

Когнитивна психология ››

Самосбъдващо се пророчество

Марина Стойчовска
0 коментара

Напоследък все по-интензивно и сред все повече хора се прокрадва идеята, че това, което мислим и си представяме, ще ни се случи. Изглежда магически приятно, лесно и обнадеждаващо.

Велики психолози ››

Още някои експерименти на Фестингер

Марина Стойчовска
0 коментара

Лейън Фестингър и Елейн Уолстър провеждат експеримент, в който двама завършили студенти изказват мнение по даден въпрос. Слуша ги незавършил студент, който е изследвано лице, но той е в друга стая. В единия случай изследваното лице вярва, че завършилите студенти знаят, че той ги чува, така че предполага, че всичко, казано от тях може да е с цел да му се повлияе. В другия случай вярва, че те не знаят, че ги чува.