Блог

Психотерапия ››

За ниската самооценка

Анелиа Дудина
0 коментара

Ниска самооценка или понижено самочувствие – има различни начини, за да наричаме онова чувство, което постоянно ни кара да преживяваме себе си като недостатъчно добри, неможещи, незнаещи, непълноценни. Защо толкова много хора по света страдат от липса на здравословна доза самочувствие?

Психотерапия ››

Хроничната умора

Анелиа Дудина
0 коментара

Умората е механизъм за защита на физическото, умственото и духовно равновесие и нейната функция е жизнено важна за всеки един от нас. Много често обаче ние не и обръщаме особено внимание, до момент, в който тя не ни завладее изцяло и не ни позволява да вършим пълноценно ежедневните си задължения...

Психотерапия ››

Тревожните разстройства

Анелиа Дудина
0 коментара

Страхът е активен фактор за борбата срещу опасността. Ако обаче изпитваме страх, без да сме реално застрашени? Ако страховете, които се появяват у нас са ирационални или преувеличени? Такива страхове много често пречат на ежедневието ни, повлияват значително живота ни и са много изтощителни.

Трудово-организационна психология ››

Защо добронамерените хора са успешни в работата

Марина Стойчовска
0 коментара

Повечето хора си представят успешния човек като изключително амбициозен, пробивен, борбен, дори ако зад успеха му стоят хора, които е смачкал и наранил. Представяме си успелия човек до голяма степен егоист, насочен единствен към постигане на собствените цели, без да е загрижен за околните.

Социална психология ››

Намалява ли агресивността изразяването й

Марина Стойчовска
0 коментара

Всеобщо схващане е, че ако сме ядосани на някого, ако сме враждебни към него и изразим това по някакъв начин, това ще ни успокои. Т.е. катарзисът, освобождаването на енергия, действа облекчаващо.