Блог

Психотерапия ››

Хроничната умора

0 коментара

Умората е механизъм за защита на физическото, умственото и духовно равновесие и нейната функция е жизнено важна за всеки един от нас. Много често обаче ние не и обръщаме особено внимание, до момент, в който тя не ни завладее изцяло и не ни позволява да вършим пълноценно ежедневните си задължения...

Психотерапия ››

Тревожните разстройства

0 коментара

Страхът е активен фактор за борбата срещу опасността. Ако обаче изпитваме страх, без да сме реално застрашени? Ако страховете, които се появяват у нас са ирационални или преувеличени? Такива страхове много често пречат на ежедневието ни, повлияват значително живота ни и са много изтощителни.

Трудово-организационна психология ››

Защо добронамерените хора са успешни в работата

Марина Стойчовска
0 коментара

Повечето хора си представят успешния човек като изключително амбициозен, пробивен, борбен, дори ако зад успеха му стоят хора, които е смачкал и наранил. Представяме си успелия човек до голяма степен егоист, насочен единствен към постигане на собствените цели, без да е загрижен за околните.

Социална психология ››

Намалява ли агресивността изразяването й

Марина Стойчовска
0 коментара

Всеобщо схващане е, че ако сме ядосани на някого, ако сме враждебни към него и изразим това по някакъв начин, това ще ни успокои. Т.е. катарзисът, освобождаването на енергия, действа облекчаващо.

Психотерапия ››

Някои особености на обсесивно компулсивното разстройство

Марина Стойчовска
0 коментара

Обсесивно компулсивното разстройство(ОКР) се характеризира с наличието на повтарящи се мисли и натрапливи импулси, които са изтощителни и се усилват с развитието на разстройството.