Блог

Трудово-организационна психология ››

Текучеството на работното място

Марина Стойчовска
0 коментара

За компаниите е важно да знаят защо служителите напускат, за да могат да задържат тези, които са важна част от екипа.

Детска психология ››

Да научим децата си да управляват стреса в живота си

Марина Стойчовска
0 коментара

Стресът присъства неминуемо в живота ни. Изпитания ще има и в живота на децата ни. Дали те ще са успешни или не, дали ще се чувстват добре или не, зависи до голяма степен как се справят със стресогенните фактори в живота си.

Взаимоотношения и комуникация ››

"Четене" на мисли

Марина Стойчовска
0 коментара

Всеки ден, общувайки с различни хора в различни ситуации, ние се опитваме да „четем” мислите на отсрещния. На базата на наблюденията ни, на спомените ни, на емоциите ни, ние постоянно правим предположения за мислите и чувствата на другото лице. По време на най-разгорещен спор или най-безгрижен разговор, ние внимателно събираме „улики“ за това, което е в ума на острещния в момента.

Психотерапия ››

Разликата между социопат и психопат

Марина Стойчовска
0 коментара

Голяма част от криминалните психолози, психиатри и криминалисти използват термините „социопат“ и „психопат“ като синоними. Все пак между двете има няколко основни разлики.

Психотерапия ››

Транзакционният анализ в България

Марина Стойчовска
0 коментара

Първият курс по ТА в България се провежда през май 2011 г – курс 101 (въвеждащо ниво), на който присътстват 34 души. Курсът е организиран от Елена Николова, преподавател е Изабел Такен - PTSTA (P) - сертифициран обучител и супервайзор по ТА в областта на психотерапията.