Блог

Психотерапия ››

Основи на транзакционния анализ-III част

Марина Стойчовска
0 коментара

ТА има приложение в четири главни области:

Психотерапия ››

Основи на транзакционния анализ-II част

Марина Стойчовска
0 коментара

В центъра на обяснението на Ерик Бърн за човешките трудности е идеята за сценария. Сценарият в живота на детето се изгражда под влияние на предписания, програми и забрани, подавани от страна на родителите към детето. По-късно през живота на детето процесът става двустранен и детето също влияе върху родителите.

Психотерапия ››

Основи на транзакционния анализ-I част

Марина Стойчовска
0 коментара

Транзакционният анализ (ТА) е психологическа теория, създадена през 50 - те години от Ерик Бърн (1910-1970), която се разпространява в Европа през 70 –те години.

Психотерапия ››

VI Национална конференция по психотерапия

Марина Стойчовска
0 коментара

На 22-23.11.2014г. беше проведена VI Национална конференция по психотерапия. Темата на тазгодишната конференция беше „Предизвикателствата на личностовата проблематика – концептуализация и терапевтични подходи”.

Трудово-организационна психология ››

Изследване на мотивацията и ангажираността на служителите в IT сектора

Марина Стойчовска
0 коментара

Преди месец член на екипа на Център Амарна Марина Стойчовска присъства на събитието ТОП ИКТ работодател 2014, организирано от ICT Media и JobTiger.bg. На събитието бяха оповестени резултатите от изследване за мотивиращите фактори и ангажираността на служителите в IT сектора. В изследването вземат участие 31 компании, като броят на служителите, попълнили въпросниците, е 2273 души. 64% от тях са мъже, а 36%-жени. Участниците попълват три въпросника: