Блог

Психология на личността ››

Стрес и психични стратегии за справяне

Диана Попова
0 коментара

Понятието "стрес" се използва в най-общ смисъл за обозначаване натрупване на количество от негативни емоции, които всеки един от нас преживява в определени ситуации. Той е физиологичен и психологичен процес, чрез който реагираме на събития или ситуации, които предявяват повишени изисквания и оказват натиск върху нас.

Психология на личността ››

Психологическата травма: Как тя се предава от поколение на поколение

Ваня Иванова
0 коментара

Неотдавнашно откритие на швейцарски учени за това, че психологическата травма може да се предава генетично, предизвиква нова вълна от дискусии по тази тема. Въпреки това нашите експерти са уверени, че повод за паника няма. Последствията са такива: ’’генетичната травма’’не е фатална.

Психотерапия ››

Стрес и псориазис

Ива Иванова
0 коментара

Псориазисът е хронично възпалително кожно заболяване, при което скоростта, с която кожните клетки се произвеждат и излющват е увеличена. Клетките в най-горния слой на кожата(епидермис) се заместват и лющят непрекъснато.

Взаимоотношения и комуникация ››

Несъзнателният страх от емоционална близост

Марина Стойчовска
0 коментара

Повечето от нас знаят какво е да си в отношения , които бавно и постепенно се развиват. На някои хора, обаче, се случва така, че започват да усещат как без да искат отстъпват назад. Отказват да правят опити за по-нататъшно емоционално обвързване, опитват се да избегнат връзката по неясна и за тях самите причина.

Психотерапия ››

Следродилна депресия

Ива Иванова
0 коментара

Повече от 80 % от родилките изпадат в чувство на потиснатост след раждането. Това е лека форма на депресия, която започва няколко дни до една седмица след раждането и продължава не повече от две седмици.