Блог

Психотерапия ››

Колко време е твърде много за психотерапия?

Антония Иванова
0 коментара

Знаейки, че терапията е източник на лечение и здраве, можем ли да предозираме с нея. Колко време можем да посещаваме психотерапевт, преди това да стане твърде дълго много? Може ли терапията да ни разглези или да стане вредна за нас след като сме се подлагали на нея прекалено много време?

Психотерапия ››

Схема-фокусирана терапия

Владимир Маринов
0 коментара

Когнитивно-поведенческата парадигма навлиза много силно в психотерапевтичните практики в края на XX век(за когнитивно-поведенческата терапия можете да разберете тук http://www.amarna-bg.com/blog/nauka/kognitivno-povedencheska-terapiya/). Основни причини за това са нейната бърза ефективност, съчетана с достъпността й до клиента, тъй като борави с разбираем и добре структуриран подход. Въпреки това класическият вид на тази школа е почти напълно изоставен, тъй като той естествено преминава в лоното на съвременните подходи за работа, какъвто е този на схема-фокусираната терапия.

Психотерапия ››

Когнитивно-поведенческа терапия

Марина Стойчовска
0 коментара

Когнитивно-поведенческата терапия се базира на идеята, че поведението ни се определя от емоциите ни, а те от своя страна от автоматичните ни мисли.

Психология на личността ››

Как да се справим със страха от самота

Марина Стойчовска
0 коментара

Как да се справим със страха от самота? Следвайте следните стъпки:

Психология на личността ››

Страхът от самота

Марина Стойчовска
0 коментара

Всеки от нас е имал трудни периоди, в които нищо не върви. Чувстваме се сами, склонни сме да се лутаме в мислите си, усещаме безсилие. Трудно ни е да общуваме дори с най-близките ни хора. С усилие ставаме сутрин, не можем да контролираме храненето и пиенето си. Нещо ни притеснява, но не можем да кажем със сигурност какво.