Блог

Психотерапия ››

Гранично личностно разстройство-част II

Марина Стойчовска
0 коментара

Ако вие имате близък, който страда от Гранично Личностно Разстройство (ГЛР или бордърлайн), помнете, че за да му помогнете, първо трябва да помогнете на себе си. От вашата емоционална и физическа устойчивост зависи стабилността на връзката ви.

Психотерапия ››

Гранично личностно разстройство-част III

Марина Стойчовска
0 коментара

Имайки бордърлайн партньор означава да имате дежа вю през повечето време. Може да се чувствате сякаш сте в кръговрат от следните пет сходни поведенчески ситуации или „битки“, нямайки идея какво се случва, как сте попаднал там и как да се измъкнете.

Психотерапия ››

Гранично личностно разстройство-част I

Марина Стойчовска
1 коментар

Ранди Крегър е съавтор на книга, описваща граничното личностно разстройство(ГЛР) и предлагаща нова система за преодоляване на проблемите в комуникацията с хората с бордърлайн. Тя описва какви мисли, емоции и поведение са характерни за страдащите от ГЛР. Понякога те се срещат и при останалите хора, но когато се срещат повече от един критерий, можем да се замислим за бордърлайн.

Детска психология ››

Влияние на възпитанието върху развитието на детския мозък

Марина Стойчовска
0 коментара

Родителите са пряко отговорни за развитието на мозъка на своето дете дори и в структурен план, особено що се отнася до тази част от него, която отговаря за регулацията на емоциите.

Психотерапия ››

Истината за хипнозата

Марина Стойчовска
0 коментара

Хипнозата е психотерапевтичен метод, на който често се гледа скептично. Много митове и заблуди я обграждат.