Блог

Психология на личността ››

Идентичност и автентичност

Марина Стойчовска
0 коментара

Още от малки изграждаме своята идентичност. Около 18 и 24 месеца осъзнаваме собствените си мисли, чувства и усещания. От тук започва търсенето на отговора на въпроса „Кой съм аз?“ и „Действам ли в унисон с вътрешната си автентичност?“.

Взаимоотношения и комуникация ››

Семинар "Еротичната интелигентност"

Марина Стойчовска
0 коментара

На 28 и 29.10.2013г. беше проведен семинар на тема Еротичната интелигентност с водещ Естер Парел-психотерапевт с дългогодишен опит.

Психотерапия ››

V-та национална конференция по психотерапия

Марина Стойчовска
0 коментара

На 11,12 и 13.10.2013г се проведе Пета Национална Конференция по психотерапия под надслов „Диалозите на психотерапията“. Тя беше открита с презентирането на членовете на БАП и техните председатели.

Психотерапия ››

Еротичния пренос в психотерапията-един примерен случай

Марина Стойчовска
0 коментара

Описаният по-долу пример представя как еротичният пренос може да се развие в психотерапията. Важно е да се уточни, че преносът е характерен не само за психоанализата, но и за останалите видове психотерапия, а може да се случи и в контекст, различен от този на кабинета.

Психотерапия ››

Еротичния пренос в психотерапията

Марина Стойчовска
0 коментара

Когато Фройд за първи път се сблъсква с еротичния пренос в работата си, се притеснява. Той все още не знае, че преносът може да е полезна част от лечението. Този феномен продължава да се появява в практиката ме и Фройд открива, че той е важна част от психоаналитичния процес и може да се използва, за да получат пациентите инсайт и да прогресират в лечението.