Блог

Психотерапия ››

Гранично личностно разстройство-част I

Марина Стойчовска
1 коментар

Ранди Крегър е съавтор на книга, описваща граничното личностно разстройство(ГЛР) и предлагаща нова система за преодоляване на проблемите в комуникацията с хората с бордърлайн. Тя описва какви мисли, емоции и поведение са характерни за страдащите от ГЛР. Понякога те се срещат и при останалите хора, но когато се срещат повече от един критерий, можем да се замислим за бордърлайн.

Детска психология ››

Влияние на възпитанието върху развитието на детския мозък

Марина Стойчовска
0 коментара

Родителите са пряко отговорни за развитието на мозъка на своето дете дори и в структурен план, особено що се отнася до тази част от него, която отговаря за регулацията на емоциите.

Психотерапия ››

Истината за хипнозата

Марина Стойчовска
0 коментара

Хипнозата е психотерапевтичен метод, на който често се гледа скептично. Много митове и заблуди я обграждат.

Трудово-организационна психология ››

Шестте топ причини, поради които служителите мразят шефовете си

Марина Стойчовска
0 коментара

Изследванията върху лидерството и управлението се фокусират най-вече върху добрите практики, които превръщат шефовете в адекватни ръководители на екип.

Взаимоотношения и комуникация ››

Вина, породена от емпатия

Марина Стойчовска
0 коментара

Забелязали ли сте, че когато някой наш близък има проблем и ни го споделя, а ние сме безсилни да му помогнем, се чувстваме виновни. Дори да не си даваме сметка за това, често вината е преобладаващото чувство в нас, когато някой около нас страда. Заради тази вина, базирана на съпричастност към човека, когото обичаме, ние се нагърбваме с отговорности, които не са наши, страдаме и потъваме в неговите проблеми.