Терапевтична група по психодрама

 

Напоследък сме свидетели на времена, които ни поставят в необичайни обстоятелства-пандемия, протести, много въпроси и колебания. Това показва като под лупа всичко, което сме ние-ресурси, дефицити, затруднения, потенциал и т.н. Емоции и преживявания, които сме таили в себе си, сега назряват и се усещат много по-ясно и силно.
На фона на всичко това може би сега е най-подходящо и необходимо, не да потискаме себе си отново, а да зачетем преживяванията си, да ги поставим на фокус в живота си, да им обърнем внимание.
Един вариант за това е груповата работа.
Групите по психодрама предлагат възможност за подкрепа, споделеност, разбиране, сигурно и защитено пространство, където да разкрием себе си, да се опознаваме и, при желание, да се променяме.
Тези групи ни срещат с един интересен, динамичен и всеобхватен психотерапевтичен метод-психодрамата.
Групите по психодрама предлагат и друга среща-с останалите членове на групата и с мен, водещия на групата.
За себе си мога да кажа, че като водещ на приблизително 15 групи, се опитвам да подкрепям участниците в нелекия път на себепознанието, да съм до тях в моменти на осъзнаване, на тъгуване, на поставяне на въпроси с трудни отговори.
А участниците помежду си се стремят, не да се харесват на всяка цена, а да се разберат един друг и да се приемат в своите различия-една нелека задача, която трудно успяваме да изпълним в живота си.
Има различни групи, всяка със специфична групова динамика и с различни групови теми. Не знам какво ще е важно или смислено за предстоящата група. Само знам, че поставяните теми ще са значими за всеки и че ще следвам нуждите на групата, изразени директно или не.
Като цяло групата по психодрама е и предизвикателство, и пространство, където да се излее напрежението.
Радвам се, че настоящата група има вече своите първи членове. Но продължава оформянето й. Така че, ако желаете да се присъедините към вече сформиращата се група, е нужно да уговорим предварителна среща между мен и вас. Тя е безплатна и в нея, освен че ще се запознаем лично, ще поговорим за очакванията и нуждите Ви.
Групата ще стартира през месец ноември, ще се провежда веднъж месечно в рамките на един уикенд, като общият брой срещи е 12.
Цената е 80 лв. за един уикенд.
Адресът, където се провежда групата е ул. Позитано 144, вх. В, офис 2.
За въпроси или за заявка за предварително среща, можете да звъннете на 0886735585