Блог

Трудово-организационна психология ››

Как IT работодателите в България разбиват табуто за менталното здраве

Марина Стойчовска
0 коментара

Менталното здраве, бърнаутът и отношението на IT работодателите към тях-една интересна тема, по която взех отношение за Dev.bg https://dev.bg/digest/it-employers-mental-health-taboo-dc01?fbclid=IwAR2Nqutt_Sp79F-uzGZWQWR1Eyvzlni8uhLGLg_sy0umgTMfn7lF9xRwkuo

Психология на личността ››

Ревността – една разрушителна емоция

Марина Стойчовска
0 коментара

Ревността е болезнено чувство, което изглежда че съпътства почти всички взаимоотношения, особено интимните. Не е приятно да изпитваме ревност, но когато я има, дори да се опитваме да я изгоним, тя трудно си тръгва и може да ни направи уязвими или агресивни.

Психотерапия ››

Човъркането на кожата – лош навик или сериозен проблем?

Марина Стойчовска
0 коментара

На никого не му е чуждо гризането на нокти или човъркането на кожичките около тях. Обикновено имаме поне един познат, който има такъв навик, а понякога ние самите се самонараняваме по този начин.

Взаимоотношения и комуникация ››

Как да преодолеем страха от говорене пред публика

Марина Стойчовска
0 коментара

Умението да говорим пред публика е особено нужно и ценено напоследък. Често то е свързано с възможността да израснем в кариерата си, да ни забележат, да намерим нови клиенти за сферата ни на дейност.

Психология на личността ››

Рецепта за щастие

Марина Стойчовска
0 коментара

Какво е щастието? Как да го постигнем? Има ли рецепта за него? Това са въпроси, на които първо философите, а после и психолозите се опитват да отговорят.