Блог

Взаимоотношения и комуникация ››

Как да преодолеем страха от говорене пред публика

Марина Стойчовска
0 коментара

Умението да говорим пред публика е особено нужно и ценено напоследък. Често то е свързано с възможността да израснем в кариерата си, да ни забележат, да намерим нови клиенти за сферата ни на дейност.

Психология на личността ››

Рецепта за щастие

Марина Стойчовска
0 коментара

Какво е щастието? Как да го постигнем? Има ли рецепта за него? Това са въпроси, на които първо философите, а после и психолозите се опитват да отговорят.

Психотерапия ››

Емоционално преяждане

Марина Стойчовска
0 коментара

По време на извънредните мерки, когато начините ни за справяне чрез външни ресурси като срещи с близки, динамиката на заведенията, спортуване в група и т.н., са ограничени, все по-често се обръщаме към храната като източник на удоволствие и релаксация. Дали обаче това не е опасно? Как да се справим с емоционалното преяждане?

Психотерапия ››

Една конкретна техника за справяне с тревога и страх

Марина Стойчовска
0 коментара

Тревогата и страхът са едни от най-често срещаните емоции при хората. Те имат своята функция, но ако се появяват, когато няма причина за тях или интензивността им е много голяма, тогава човек се затруднява да функционира в живота си, както му се иска. Затова представям една техника за справяне с патологичните тревога и страх.

Психотерапия ››

Депресията-теория на безпомощността

Марина Стойчовска
0 коментара

Още малко по темата за депресията и различните теории за нея можете да прочетете тук: https://forumzdrave.bg/alternativna-meditsina/kak-da-se-spravim-s-depresiyata-teoriya-na-bezpomoshtnostta/