Блог

Психология на личността ››

Ревността – една разрушителна емоция

Марина Стойчовска
0 коментара

Ревността е болезнено чувство, което изглежда че съпътства почти всички взаимоотношения, особено интимните. Не е приятно да изпитваме ревност, но когато я има, дори да се опитваме да я изгоним, тя трудно си тръгва и може да ни направи уязвими или агресивни.

Психотерапия ››

Човъркането на кожата – лош навик или сериозен проблем?

Марина Стойчовска
0 коментара

На никого не му е чуждо гризането на нокти или човъркането на кожичките около тях. Обикновено имаме поне един познат, който има такъв навик, а понякога ние самите се самонараняваме по този начин.

Взаимоотношения и комуникация ››

Как да преодолеем страха от говорене пред публика

Марина Стойчовска
0 коментара

Умението да говорим пред публика е особено нужно и ценено напоследък. Често то е свързано с възможността да израснем в кариерата си, да ни забележат, да намерим нови клиенти за сферата ни на дейност.

Психология на личността ››

Рецепта за щастие

Марина Стойчовска
0 коментара

Какво е щастието? Как да го постигнем? Има ли рецепта за него? Това са въпроси, на които първо философите, а после и психолозите се опитват да отговорят.

Психотерапия ››

Емоционално преяждане

Марина Стойчовска
0 коментара

По време на извънредните мерки, когато начините ни за справяне чрез външни ресурси като срещи с близки, динамиката на заведенията, спортуване в група и т.н., са ограничени, все по-често се обръщаме към храната като източник на удоволствие и релаксация. Дали обаче това не е опасно? Как да се справим с емоционалното преяждане?