Rss feeds

Блог

Трудово-организационна психология ››

Изследване на мотивацията и ангажираността на служителите в IT сектора

Марина Стойчовска
0 коментара

Преди месец член на екипа на Център Амарна Марина Стойчовска присъства на събитието ТОП ИКТ работодател 2014, организирано от ICT Media и JobTiger.bg. На събитието бяха оповестени резултатите от изследване за мотивиращите фактори и ангажираността на служителите в IT сектора. В изследването вземат участие 31 компании, като броят на служителите, попълнили въпросниците, е 2273 души. 64% от тях са мъже, а 36%-жени. Участниците попълват три въпросника:

Трудово-организационна психология ››

Шестте топ причини, поради които служителите мразят шефовете си

Марина Стойчовска
0 коментара

Изследванията върху лидерството и управлението се фокусират най-вече върху добрите практики, които превръщат шефовете в адекватни ръководители на екип.

Трудово-организационна психология ››

Видове лидерство

Марина Стойчовска
0 коментара

Съществуват различни лидерски стилове. Психолози и бизнесмени са описали основните стилове, които биха могли да подпомогнат лидерите на различни организации. Съзнателно или несъзнателно всеки избира и практикува свой собствен стил. Разбирането на видовете лидерство и тяхното въздействие може да обогати индивидуалния стил на всеки, да го направи по-гъвкав и ефективен. Има няколко основни теории, разглеждащи лидерството.