Rss feeds

Блог

Психология на личността ››

Любов-способността да обичаш(II част)

Марина Стойчовска
0 коментара

Възможно е да възникне когнитивен дисонанс(разминаване между личните убеждения и информацията, постъпваща от реалността), ако партньорът ни продължава да стои във връзка с нас, въпреки раздразнението, което изпитва от неприятни наши навици.

Психология на личността ››

Защо зацикляме

Admin
0 коментара

Понякога в живота си стигаме до момент, когато мислите ни се въртят около: „Нещо не ми достига“, „Зациклил/а съм“, „Нищо не ме радва“. Въртим се в омагьосан кръг без да виждаме изход. За да се справим, пускаме телевизора, сърфираме безцелно в интернет, излизаме, за да сме сред хора. Въпреки това хаосът и усещането, че нещо не е наред, остава.

Психология на личността ››

Извиненията и чувството за вина

Марина Стойчовска
0 коментара

Да се извиниш, да кажеш, че съжаляваш е знак за това, че считаш, че си направил грешка, волно или неволно, и с това си засегнал нечии чувства.

Психология на личността ››

Ние виждаме това, от което ни е страх

Катерина Йончева
0 коментара

Внимание, паяк! Дали животното е дебело и отвратителено или малко и безвредно? Според описанията на лица, които се страхуват от паяци , животните обикновено изглеждат по-големи, по-впечатляващи и заплашващи, отколкото при хора, които не се страхуват.

Психология на личността ››

Стрес и психични стратегии за справяне

Диана Попова
0 коментара

Понятието "стрес" се използва в най-общ смисъл за обозначаване натрупване на количество от негативни емоции, които всеки един от нас преживява в определени ситуации. Той е физиологичен и психологичен процес, чрез който реагираме на събития или ситуации, които предявяват повишени изисквания и оказват натиск върху нас.