Rss feeds

Блог

Психология на личността ››

Високо функционираща тревожност

Марина Стойчовска
0 коментара

Тревогата е мъчително чувство, но донякъде е нормална част от живота ни. „Полезната“ тревога е тази, която предупреждава, че ще се случи нещо лошо и трябва да се вземат мерки, като в последствие се оказва, че е точно така. Но има и друг вид тревога, която е като фон на живота, която постоянно „нашепва“, че предстои нещо неприятно, дори и когато няма такава опасност.

Психология на личността ››

Дехуманизацията

Марина Стойчовска
0 коментара

Дехуманизацията е термин, въведен от Албърт Бандура, за да назове определен начин, по който хората оправдават насилието, което са склонни да извършат. Да гледаме на останалите, върху които искаме да извършим нещо насилствено, като на паразити, като на животни или на хора под нашето ниво, е пример за дехуманизация. Успяваме да отделим човешката идентичност от този, който искаме да нараним и така оправдаваме собствените си импулси и желания. В следствие на това не се чувстваме виновни.

Психология на личността ››

Да поглезим детето в нас

Марина Стойчовска
0 коментара

Макар да сме вече възрастни, зрели и сериозни, в нас все още живее едно невинно и очарователно дете. Именно благодарение на детето в нас успяваме да се радваме на дребните неща в живота и да се наслаждаваме на ежедневните моменти. Заради детето в нас се впускаме в приключения и сме спонтанни. То ни дава много, балансира сериозността на възрастния в нас и разнообразява живота ни. Скоро беше 1ви юни и това напомня, че е време да му обърнем внимание. Време е ние самите да бъдем родители на детето в себе си и да го поглезим и да му се порадваме. По-долу ще предложим десет начина как да стане това:

Психология на личността ››

Десет разлики между нормалното притеснение и тревожността

Марина Стойчовска
0 коментара

Често използваме термините „тревожа се“ и „притеснявам се“ като синоними. Те обаче носят своето различно значение и различни последствия за здравето и качеството ни на живот.

Психология на личността ››

Сексът за една нощ извън партньорската двойка

Admin
0 коментара

Съществуват множество уеб-сайтове и приложения като Tinder, Grindr или Blendr, където без особени усилия човек може да намери секс за една вечер.