Rss feeds

Блог

Психотерапия ››

VI Национална конференция по психотерапия

Марина Стойчовска
0 коментара

На 22-23.11.2014г. беше проведена VI Национална конференция по психотерапия. Темата на тазгодишната конференция беше „Предизвикателствата на личностовата проблематика – концептуализация и терапевтични подходи”.

Психотерапия ››

Стрес и псориазис

Ива Иванова
0 коментара

Псориазисът е хронично възпалително кожно заболяване, при което скоростта, с която кожните клетки се произвеждат и излющват е увеличена. Клетките в най-горния слой на кожата(епидермис) се заместват и лющят непрекъснато.

Психотерапия ››

Следродилна депресия

Ива Иванова
0 коментара

Повече от 80 % от родилките изпадат в чувство на потиснатост след раждането. Това е лека форма на депресия, която започва няколко дни до една седмица след раждането и продължава не повече от две седмици.

Психотерапия ››

Колко време е твърде много за психотерапия?

Антония Иванова
0 коментара

Знаейки, че терапията е източник на лечение и здраве, можем ли да предозираме с нея. Колко време можем да посещаваме психотерапевт, преди това да стане твърде дълго много? Може ли терапията да ни разглези или да стане вредна за нас след като сме се подлагали на нея прекалено много време?

Психотерапия ››

Схема-фокусирана терапия

Владимир Маринов
0 коментара

Когнитивно-поведенческата парадигма навлиза много силно в психотерапевтичните практики в края на XX век(за когнитивно-поведенческата терапия можете да разберете тук http://www.amarna-bg.com/blog/nauka/kognitivno-povedencheska-terapiya/). Основни причини за това са нейната бърза ефективност, съчетана с достъпността й до клиента, тъй като борави с разбираем и добре структуриран подход. Въпреки това класическият вид на тази школа е почти напълно изоставен, тъй като той естествено преминава в лоното на съвременните подходи за работа, какъвто е този на схема-фокусираната терапия.