Rss feeds

Блог

Психотерапия ››

Първото житейско свързване формира отношението към себе си и света

Admin
0 коментара

Свързването, изграждането нa стабилна връзка с децата е основата на психическото здраве на децата...

Психотерапия ››

За ниската самооценка

0 коментара

Ниска самооценка или понижено самочувствие – има различни начини, за да наричаме онова чувство, което постоянно ни кара да преживяваме себе си като недостатъчно добри, неможещи, незнаещи, непълноценни. Защо толкова много хора по света страдат от липса на здравословна доза самочувствие?

Психотерапия ››

Хроничната умора

0 коментара

Умората е механизъм за защита на физическото, умственото и духовно равновесие и нейната функция е жизнено важна за всеки един от нас. Много често обаче ние не и обръщаме особено внимание, до момент, в който тя не ни завладее изцяло и не ни позволява да вършим пълноценно ежедневните си задължения...

Психотерапия ››

Тревожните разстройства

0 коментара

Страхът е активен фактор за борбата срещу опасността. Ако обаче изпитваме страх, без да сме реално застрашени? Ако страховете, които се появяват у нас са ирационални или преувеличени? Такива страхове много често пречат на ежедневието ни, повлияват значително живота ни и са много изтощителни.

Психотерапия ››

Някои особености на обсесивно компулсивното разстройство

Марина Стойчовска
0 коментара

Обсесивно компулсивното разстройство(ОКР) се характеризира с наличието на повтарящи се мисли и натрапливи импулси, които са изтощителни и се усилват с развитието на разстройството.