Rss feeds

Блог

Психотерапия ››

Когнитивно-поведенческа терапия

Марина Стойчовска
0 коментара

Когнитивно-поведенческата терапия се базира на идеята, че поведението ни се определя от емоциите ни, а те от своя страна от автоматичните ни мисли.

Психотерапия ››

Заслужава ли си да ходим на психотерапевт?

Боряна Рафаилова
0 коментара

Психотерапията изисква време, усилия и пари. Заслужава ли си и достатъчно ефективен начин ли е за справяне с емоционалните проблеми?

Психотерапия ››

Какво представлява психотерапията

Антония Иванова
0 коментара

Само няколко думи в областта на психичното здраве са толкова двусмислени, колкото е терминът психотерапия, натоварен с редица значения само някои от които са – помощ, лечение, съветване, насочване, образоване и дори влияние.

Психотерапия ››

Защо психотерапията има ефект?

Евелина Димова
0 коментара

Да се обърнем към друг човек за помощ е неминуемата последица на пониженото ни усещане за контрол. Обикновено, когато това се случи, нямаме сили и ресурс, за да се справим сами. Контактът с доверено лице може да спомогне за едно бързо облекчаване от стрес и дори да възстанови емоционалното равновесие. Лекари, свещеници, адвокати, учители, психиатри, психолози, социални работници и дори близки приятели могат да бъдат ресурс за човек, преживяващ психично страдание.

Психотерапия ››

V-та национална конференция по психотерапия

Марина Стойчовска
0 коментара

На 11,12 и 13.10.2013г се проведе Пета Национална Конференция по психотерапия под надслов „Диалозите на психотерапията“. Тя беше открита с презентирането на членовете на БАП и техните председатели.