Блог

Социална психология ››

Личностови характеристики, които могат да бъдат педпоставка за следродилната депресия

Анелиа Дудина
0 коментара

Някои жени преминават периода след раждането много леко и безпроблемно, но всички сме чували за т.нар. следродилна депресия, от която страдат не малък процент от майките. Това дали дадена жена ще премине лесно през този период от живота си или не, зависи от множество фактори. Някои от тях са свързани обаче с личностови характеристики, които жената е притежавала и преди своята бременност...

Психология на личността ››

Любов-способността да обичаш(II част)

Марина Стойчовска
0 коментара

Възможно е да възникне когнитивен дисонанс(разминаване между личните убеждения и информацията, постъпваща от реалността), ако партньорът ни продължава да стои във връзка с нас, въпреки раздразнението, което изпитва от неприятни наши навици.

Взаимоотношения и комуникация ››

Любов-способността да обичаш(I част)

Марина Стойчовска
0 коментара

Любов – дума, която може би е доста необичайна. Любов-силно привличане. Любов-страст, копнеж за единение и притежаване на любимия.

Психология на личността ››

Защо зацикляме

Admin
0 коментара

Понякога в живота си стигаме до момент, когато мислите ни се въртят около: „Нещо не ми достига“, „Зациклил/а съм“, „Нищо не ме радва“. Въртим се в омагьосан кръг без да виждаме изход. За да се справим, пускаме телевизора, сърфираме безцелно в интернет, излизаме, за да сме сред хора. Въпреки това хаосът и усещането, че нещо не е наред, остава.

Взаимоотношения и комуникация ››

Трудността да се себеразкриваме в общуването

Admin
0 коментара

Себеразкриването означава да оголим себе си, да кажем „аз мисля, аз чувствам, аз искам”.