Блог

Психология на личността ››

Психологическата травма: Как тя се предава от поколение на поколение

Ваня Иванова
0 коментара

Неотдавнашно откритие на швейцарски учени за това, че психологическата травма може да се предава генетично, предизвиква нова вълна от дискусии по тази тема. Въпреки това нашите експерти са уверени, че повод за паника няма. Последствията са такива: ’’генетичната травма’’не е фатална.

Психотерапия ››

Стрес и псориазис

Ива Иванова
0 коментара

Псориазисът е хронично възпалително кожно заболяване, при което скоростта, с която кожните клетки се произвеждат и излющват е увеличена. Клетките в най-горния слой на кожата(епидермис) се заместват и лющят непрекъснато.

Взаимоотношения и комуникация ››

Несъзнателният страх от емоционална близост

Марина Стойчовска
0 коментара

Повечето от нас знаят какво е да си в отношения , които бавно и постепенно се развиват. На някои хора, обаче, се случва така, че започват да усещат как без да искат отстъпват назад. Отказват да правят опити за по-нататъшно емоционално обвързване, опитват се да избегнат връзката по неясна и за тях самите причина.

Психотерапия ››

Следродилна депресия

Ива Иванова
0 коментара

Повече от 80 % от родилките изпадат в чувство на потиснатост след раждането. Това е лека форма на депресия, която започва няколко дни до една седмица след раждането и продължава не повече от две седмици.

Психотерапия ››

Колко време е твърде много за психотерапия?

Антония Иванова
0 коментара

Знаейки, че терапията е източник на лечение и здраве, можем ли да предозираме с нея. Колко време можем да посещаваме психотерапевт, преди това да стане твърде дълго много? Може ли терапията да ни разглези или да стане вредна за нас след като сме се подлагали на нея прекалено много време?